Karel DS200S IP Telefon Santrali

KAREL DS200S
Karel DS200S ip Santral

DS200S IP Telefon Santralları; gelişmiş iletişim ihtiyaçları olan orta ölçekli şirketlere, hızlı, kaliteli ve çok amaçlı çağdaş iletişim için; ses, görüntü ve verinin eş zamanlı olarak iletilebildiği analog, sayısal, ISDN ve IP uyumlu çözümler sunar.
144 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilir

Genel

Yeni Nesil DS200 IP iletişim sistemleri; gelişmiş iletişim ihtiyaçları olan büyük ölçekli şirketlere, hızlı, kaliteli ve çok amaçlı çağdaş iletişim için; ses, görüntü ve verinin eş zamanlı olarak iletilebildiği analog, sayısal, ISDN ve IP uyumlu çözümler sunar.

Modeller
DS200M IP
144 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilme
DS200S IP
224 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilme
DS200 IP
1344 TDM(analog veya sayısal hat) ve 750 IP hatta kadar genişleyebilme
DS200 L IP
32000 TDM(analog veya sayısal hat) ve 5000 IP abone, 1000 IP dış hatta kadar genişleyebilme

Anahtar Özellikler

  • Kuruluşun farklı birimleri arasında kurulacak IP köprüsü sayesinde uzak birimleri ile tek bir sistem gibi çalıştırılabilir.
  • Kurulacak IP köprüsü üzerinden yapılacak IP haberleşmesi ile iletişim giderlerinde gözle görülür düşüş elde edilir.
  • Sektörün önde gelen IP iletişim özelliklerini analog, sayısal, ISDN ve IP platformlarda destekler.

Uygulamalar

Esnek Kapasite ve Çevre Birimleri

DS200 IP İletişim Sistemi, dahili abonelerde özel IP abone ve SIP, dış hat tarafında aynı anda SIP ile H.323 protokollerini ve yeni nesil ses sıkıştırma algoritmalarını destekler. Bu sayede farklı çevre birimleri kullanabilme esnekliğini sağlar.
DS200 serisinde fiberoptik hatlar santralda sonlandırılabilir. Bu sayede santral hizmet alanı genişletilebilir; tek santral yapısında, fiber hatlarla birbirine bağlanmış çok lokasyonlu çözümler sunulabilir.

DS200 IP İletişim Sistemleriyle Kullanılabilen Çevre Birimleri

  • Standard SIP ve Karel SIP Telefonlar
  • Karel IP telefonlar: DS200’un gelişmiş abone özelliklerinin desteklendiği IP telefonlar
  • Görüntülü SIP Tefonlar
  • WiFi SIP Telefonlar
  • SIP telefon yazılımı çalıştırabilen akıllı cep telefonları
  • IP Dect Sistem (SIP sinyalleşme protokolünü destekleyen IP Dect baz istasyonları ve IP Dect el üniteleri
  • Diğer SIP destekli uç birimleri

IP Haberleşme Uygulamaları

Abonelerin santral ile aynı mekanda olma zorunluluğu ortadan kalkar. Sistemin dahili aboneleri,  IP telefon, yazılım tabanlı IP telefon, WiFi telefon, VoIP destekli akıllı cep telefonu gibi IP üzerinden haberleşebilen erişim birimleri ile her yerden her an kesintisiz iletişim sağlar.

Uzak Ofis Uygulamaları

Çok lokasyonlu işletmelerde, şubede bulunan herhangi bir abone, ek bir donanım gerekmeden, çeşitli IP uç noktaları ile  internet üzerinden merkez santrala doğrudan bağlanır.

Birden fazla lokasyondaki santraller ile ağ yapısı oluşturularak uzak santral abonelerinin birbirini dahili numaralarıyla arayabilmesi iletişimde kolaylık ve tasarruf sağlar.

DS200 IP İletişim Sistemi, SIP ve H.323 uyumlu diğer cihazlarla (PBX, Ağ geçidi vb.) etkileşimli çalışarak, mevcut ya da yeni oluşturulacak veri ağları üzerinden düşük maliyetli ve yüksek kaliteli iletişim sağlar.

Görüntülü Görüşme

DS200 IP İletişim Sistemine bağlı tüm IP aboneler gerek kendi aralarında gerekse IP dış hatlar üzerinden görüntülü telefon, özel set veya yazılım tabanlı telefonlarla görüntülü görüşme yapma imkanına sahiptir.

Mobilite

Mekandan bağımsız haberleşme desteği ile çalışma hayatında hareket özgürlüğü sağlar. Organizasyonun hareketli çalışanlarına SIP destekli akıllı cep telefonları WiFi veya 3G üzerinden santral abonesi olarak sistemin özelliklerinden faydalanır.

Tümleşik İletişim Uygulamaları

DS200 IP İletişim Sistemleri, Voice-over-IP, fax-over-IP, görüşme kayıt, konferans, gürüntülü gürüşme, durum bilgisi görebilme, anlık mesajlaşma, mobil uygulamalar, uzak abone ve uzak ofisler gibi tümleşik iletişim uygulamalarının tümünü tek bir çatı altında bütünleşik olarak sunar.

Durum Bilgisi (Presence)

Kişinin uygunluğu, meşguliyeti, çevrim içi / çevrim dışı bilgisi, kişisel metin girişi ile belirleyebileceği özel durumu diğer abonelere görüntülenir. Durum bilgisinden faydalanarak, ilgili kişiye en çabuk ve en uygun yöntemle erişilir.

Anlık Mesajlaşma (Instant Messaging)

Aboneler birbirleriyle anlık ve yazılı olarak haberleşebilir. Anlık Mesajlaşma sayesinde iletişim çok hızlı ve kayıt altına alınarak gerçekleşir. Anlık Mesaj kayıtları istenildiği taktirde incelenerek ihtilaflar engellenir.

Ağ Uygulamaları (Networking)
Birden çok haberleşme sisteminin birlikte veya farklı lokasyonlarda kullanılması gereken durumlarda, DS200 IP İletişim Sistemleri, SIP/H.323 IP dış hat veya ISDN QSIG destekleyen ürünlerle tek bir iletişim sistemi gibi çalışabilir. Tek numaralandırma planı ile farklı lokasyonlardaki aboneler birbirlerini doğrudan dahili numaraları ile ararlar. Arayan numara bilgisi, en ucuz tarifeye göre yönlendirme, yönlendirme yetkilendirmesi, alternatif rota, çağrı yönlendirme ve çağrı aktarma gibi sık kullanılan PBX özellikleri ağ içerisinde desteklenir.

Kullanım

Teknik

Dökümanlar

Kullanım Kılavuzu
Pgrogramlama Kılavuzu